Nederlands Theater Festival

Dans-­ en mimevoorstellingen op Nederlands Theater Festival

Van 3 tot en met 13 september toont het Nederlands Theater Festival elf dagen lang de beste voorstellingen van het moment op diverse locaties in Amsterdam. Dit jaar bevat het programma ook enkele bijzondere dans-­‐ en mimevoorstellingen van Peeping Tom, Jakop Ahlbom en Nicole Beutler.

Jakop Ahlbom - Horror

Jakop Ahlbom brengt met de dansvoorstelling Horror een meeslepend, spannend en visueel theaterspektakel waarin Jakop Ahlbom mime, dans, acrobatiek en goochelkunst met elkaar verbindt. Een hommage aan het horrorgenre vol special effects, die het publiek met open mond doet verbazen en laat huiveren. Ahlbom creëert een magische wereld die in het theater niet vaak te zien is.

Peeping Tom – Vader

Met scherpheid en vernuft toont Vader van Peeping Tom het ogenblik waarop de herinneringen – of zijn het verbeeldingen, hallucinaties – van een oud man de dagelijkse realiteit beginnen te overwoekeren. Spectaculaire dansscènes worden wondermooi afgewisseld met intieme en ontroerende beelden. Poëtisch en surreëel wordt de diep tragische, maar soms ook hilarische realiteit van het ouder worden getoond.

Nicole Beutler - Liefdesverklaring

Met Liefdesverklaring keren Nicole Beutler en Magne van den Berg Handkes ‘Publikumsbeschimpfung‘ uit 1966 om tot een verleidelijke en verwarrende lofzang; uitgesproken, gedanst en gebeatboxt door zes jonge performers en voortgestuwd door de onweerstaanbare elektronische beats van DJ/componist Gary Shepherd. Met dans, tekst en performance geven jonge performers in een strakke enscenering een ode aan het theater en aan het publiek.

Ga voor meer informatie naar de website van het Nederlands Theater Festival.