Dancing on the Edge Festival

Dancing on the Edge. Beeld van Zina ZarourVan 6 tot en met 23 november is de 4e editie van Dancing on the Edge Festival. Het festival richt zich op eigentijdse kunst uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. In de voorstelling Badke op 14 november tonen tien Palestijnse performers een combinatie van Palestijnse dansvormen met de hedendaagse populaire danscultuur. Ook worden er op het festival workshops, nagesprekken en masterclasses gegeven.

Dansvoorstelling Badke

De voorstelling Badke is een samenwerking van Les Ballets C de la B, Koninklijk Vlaamse Schouwburg en A.M. Qattan Foundation. De dans is een mix van hiphop, circus en Palestijnse Volksdans. Ook de voorstelling Monstranum’S van de Tunistische regisseur Ezzeddine Gannoun laat het publiek kennismaken met een andere cultuur waar machthebbers het voor het zeggen hebben. Het festival biedt op deze manier kunstenaars uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika een platform om te tonen wat hen beweegt. De voorstellingen zijn vaak maatschappelijk verbonden aan de recente ontwikkelingen in de regio.

Artistieke en sociale ontwikkelingen

Door middel van workshops, nagesprekken, masterclasses en het openbare seminar Arab Theatre Today wordt er op het festival ingegaan op de recente artistieke en sociale ontwikkelingen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het festival organiseert het hele jaar presentaties, rondleidingen, workshops, coproducties en symposia om de toeschouwers te laten zien wat er speelt in de desbetreffende regio’s.

Dancing on the Edge Festival speelt zich af in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Ook zijn er speciale vertoningen in Enschede en Groningen. Het volledige programma wordt begin september bekendgemaakt op de website.

Tickets voor Badke in Groningen en Enschede zijn al te koop via de betreffende theaters. Tickets voor de overige voorstellingen zijn vanaf begin september te verkrijgen via de theaters in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

Meer informatie is te vinden op de website van Dancing on the Edge.