DanceWorks Chicago te zien bij schrit_tmacher Festival

DanceWorks Chicago voor het eerst in NederlandAanstaande woensdag 20 maart is het Amerikaanse DanceWorks Chicago te zien in Theater Heerlen. Met het programma Always Moving is het gezelschap de afsluiter van de 19e editie van het moderne dansfestival schrit_tmacher. Het is de allereerste keer dat het gezelschap een voorstelling geeft in Nederland.

DanceWorks Chicago

DanceWorks Chicago is een nieuw gezelschap onder leiding van Julie Nakagawa en Andreas Böttcher, voormalig artistiek en commercieel leider van Hubbard Street 2. Het gezelschap bestaat uit een nieuwe generatie talentvolle dansers en houdt zich bezig met de ontwikkeling van hedendaagse dans. In Always Moving presenteert DanceWorks Chicago experimentele en enerverende choreografieën op ongebruikelijke muziekstukken. Het gezelschap biedt in Heerlen een gevarieerd programma met zes choreografieën, waaronder één stuk van Nelly van Bommel; een choreografe met Nederlands bloed.

Workshop

In het kader van het schrit_tmacher Festival organiseert Parkstad Limburg Theaters in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg een aantal dansworkshops. Ook DanceWorks Chicago zal een workshop verzorgen. Deze workshop vindt plaats op dinsdag 19 maart en is gebaseerd op het repertoire uit de voorstelling. Er zijn nog enkele plekke beschikbaar. De workshop is geschikt voor mensen met enige danservaring. Kijk hier voor meer informatie.

Schrit_tmacher Festival

Het jaarlijks terugkerende schrit_tmacher Festival wordt georganiseerd door Kulturbetrieb Aachen en Theater Heerlen. Het festival staat geheel in het teken van hedendaagse dans. Tijdens het festival zijn in het Fabrik Stahlbau Strang in Aken en Theater Heerlen vele dansvoorstellingen te zien van zowel bekende gezelschappen en kunstenaars als nieuwe ontdekkingen.Kijk op de website van Theater Heerlen / Parkstad Limburg Theaters voor meer informatie over de voorstelling van DanceWorks Chicago en het bestellen van kaarten.

Foto: Cheryl Mann