Danceprogramma Welcome to The Village

Danceprogramma Welcome to The Village Paradigm, Influenza*, Nokturné en Malfunktion: vier dancecollectieven die in het noorden verantwoordelijk zijn voor de underground dancewereld. De vier experts in house, deephouse en techno hosten op festival Welcome to The Village het dansprogramma en halen naast de eigen residents ook De Sluwe Vos, Nuno Dos Santos en Baikal naar Leeuwarden. Welcome to The Village vindt dit jaar op 18, 19 en 20 juli plaats.

‘Er wordt veel samengewerkt tussen de noordelijke initiatieven: we wisselen kennis uit, maken gebruik van elkaars netwerk en ondersteunen elkaar om mooie dingen te maken,’ zegt Hessel bij de Leij van Paradigm. ‘Met die vriendschap als basis hebben we een programma gemaakt waar we trots op zijn.’

De hosts nemen ook hun eigen residents mee naar Welcome to The Village. Malbetrieb, Andreas Bergmann en Navar komen mee met Paradigm. Paradigm maakte in Groningen naam met een eigen club en het jaarlijks terugkerende Paradigm festival. Influenza* haalt met regelmaat grote namen naar Friesland. Want ‘bezoekers hoeven niet altijd naar de Randstad voor grote namen’. Daarmee stond het collectief aan de basis van de huidige technoscene. Zij nemen Zo.Sean en Erik Middendorp mee naar

Nokturné is in korte tijd een vast begrip geworden in de Leeuwarder undergroundscene. Met maandelijks terugkerende feesten lukte dat, residents Nuuver, Klapf, Planting en Wifebeater draaien op het festival. Tot slot is daar Malfunktion: de oudjes van het gezelschap, en vooral zijn ze de vinyljunks en absolute experts. Bodem en Pete Blaker nemen een tas vol techno, electro, italo op plaat mee.

Het debuut van Welcome to The Village werd door lezers van CuttingEdge.nl gekozen tot beste muziekfestival van 2013. Het festival was met vierduizend bezoekers uitverkocht.
Tickets voor Welcome to The Village zijn te koop via welcometothevillage.nl.