DanceAble 2015: Symposium over dansen voor mensen met een beperking

DanceAble 2015, van 27 tot en met 29 november, is een uniek driedaags evenement over inclusiedans: samen dansen voor mensen met en zonder beperking. Er is een prachtig programma met voorstellingen, workshops, lezingen en keynotes over de artisticiteit en de waarden en mogelijkheden van participatie. Ook ú kunt daar een bijdrage aan leveren!

Waar is DanceAble naar op zoek?

Tijdens het symposium op zaterdag 28 november kunnen bezoekers van DanceAble kennis maken met innovatieve projecten en initiatieven, best practices en methodes rondom inclusiedans of inclusieve kunst. DanceAble is nog op zoek naar presentaties, workshops of andere bijdragen van professionals, makers, dansdocenten en onderzoekers die richting geven aan de discussie over inclusiekunst; hoe kunnen we de (artistieke) mogelijkheden vergroten voor mensen met een fysieke of mentale beperking en/of de inclusieve kunst? Doel is om te komen tot meer kennis en nieuwe inzichten over inclusieve kunst. Daarnaast wilt DanceAble middels het symposium de sectoren kunst & cultuur, welzijn en gezondheidszorg verbinden en ontwikkelingen tonen uit verschillende Europese landen. Dus meld uw voorstel voor een inspirerende workshop, presentatie of interactieve sessie aan.

Hoe dient u een voorstel in?

U kunt uw bijdrage tot en met 15 juni indienen via het aanmeldingsformulier. Voorstellen kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels worden ingediend.

Voor wie is DanceAble 2015?

Het symposium tijdens DanceAble is dé gelegenheid om experts, onderzoekers, professionals, dansers, docenten en studenten op het terrein van de inclusiedans te ontmoeten. Ook voor programmeurs van theaters biedt het een unieke kans om de mogelijkheden van inclusiedans, zowel artistiek als op het gebied van participatie, te ervaren.

DanceAble 2015 is een productie van Holland Dance. Het symposium op 28 november wordt georganiseerd in samenwerking met LKCA. Bezoek voor meer informatie de websites van Holland Dance en LKCA .