Dance to the Beatz

Op vrijdag 13 september vindt in het Waterfront Rotterdam deunderground hiphop dancebattle Dance to the Beatz plaats. In deze editie spelen de bezoekers een belangrijke rol, want zij bepalen door luid gejuich - dat in decibel gemeten zal worden - wie de battles wint.

Choreografen zoals Noah Campbell, Steven Lima, Bury Still en Maikel Martodirijo stomen de dansers voor het evenement klaar. Zij vormen niet de jury, die er eigenlijk niet eens is, omdat het publiek bepaalt welke danser wint. Daarnaast kan het publiek zelf (geld)prijzen in de wacht slepen bij de public crowdbattles, die na de battles van het evenement worden gehouden.

Verder zal de Krump choreograaf Michael Zaalman, ook wel bekend als Badguy 26, met zijn leerlingen een demonstratie vertonen en het publiek onderwijzen in de oorsprong van Krumping, en zullen Kaipo Brewée en Boyana Boyadzhieva een première van hun nieuwe choreografie met een combinatie van toprock, breakdance en hiphopfreestyle tonen.

Het evenement wordt georganiseerd door Stratihop events in samenwerking met stichting Blaxparx, hiphopcentrum HipHipHuis, dansscholen uit regio Zuid-Holland en diverse freelance choreografen. Dance to the Beatz vindt plaats op 13 september 2013 van 21:30 tot 01:30 uur bij Waterfront Rotterdam en is toegankelijk vanaf 16+.

Info over het evenement is te vinden via de Facebookpagina van Stratihop en kaartverkoop via Your Ticked Provider.