Dance Power: dansles voor jongeren met verstandelijke beperking

Op zaterdag 13 december 2014 werd het glas geheven op 10 jaar Dance Power bij de dansstudio’s van Stardance in Houten. Leerlingen, ouders, docenten en andere betrokkenen vierden deze bijzondere mijlpaal. Tien jaar geleden startte Lolkje Smilda een dansles voor jongeren vanaf 13 jaar met een verstandelijke beperking. Niet alleen uit Houten maar van heinde en ver kwamen enthousiaste leerlingen en ouders op zaterdag naar Houten rijden. Doordat er al snel een lange wachtlijst ontstond voor deze bijzondere groep kwam er een tweede groep o.l.v. Daphne Bijkerk. Tevens is Daphne sinds kort een derde groep gestart voor kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar

Plezier beleven aan dans en muziek

Nu, een decennium later, hebben deze drie groepen Dance Power wekelijks les op de zaterdagmiddag bij Stardance. Het belangrijkste doel in deze les is het plezier beleven aan dans en muziek. En natuurlijk het lekker samen in beweging zijn. Dat daarbij in de loop der jaren een steeds hoger dansniveau is behaald is een prachtige, boeiende en knappe ontwikkeling. De leerlingen genieten inmiddels ook landelijke bekendheid door hun vele optredens bij diverse evenementen en hun optreden in Everybody Dance Now afgelopen seizoen.

Toeschouwers beleven de optredens als een feest en een ware traktatie door het plezier dat de jongeren uistralen. ‘Ik word er helemaal blij van!’, sprak een toeschouwer. Dance Power treedt ook vaak op met de andere leerlingen van Stardance, kortom, participatie in het klein.

Meer informatie over deze bijzondere danslessen kun je vinden op: www.stardance.nl.

Meer inspiratie