Dance for Health organiseert Dansen met MS

Dansen met MSDe lancering van de allereerste demonstratie van danslessen voor mensen met MS is ontwikkeld door Dance for Health en vindt plaats op zondag 16 november in Houten. De demonstratie is toegankelijk voor mensen met MS en bezoekers van de Nationale MS dag.

Dansen met MS

Dansen is plezier, energie en emotie. Voor mensen met MS (Multiple Sclerose - aandoening van het centrale zenuwstelsel) is het echter niet vanzelfsprekend, terwijl dansen juist voor hen zoveel meer kan betekenen en toegevoegde waarde kan bieden. Het is een manier om even niet stil te staan bij fysieke beperkingen en medicatieplannen. Het zorgt ervoor dat je in beweging blijft en vanuit je kwetsbaarheid en veerkracht je eigen kracht herontdekt. Daarom organiseert Dance for Health danslessen voor mensen met MS. De danslessen bevinden zich vanaf januari 2015 in een pilotfase. Het onderzoek wordt in samenwerking met de VU Amsterdam uitgevoerd en duurt 9 maanden.

Demonstratielessen

In de demonstratielessen voor Dansen met Ms worden dansbewegingen uit moderne dans, klassiek ballet en improvisatie met elkaar gecombineerd. Het vertellen van verhalen, inbeeldingsvermogen en het uiten van emotie worden gekoppeld aan specifieke aandachtsgebieden, zoals balans, flexibiliteit en coördinatie. De focus ligt daarbij op het gebruiken van alle beschikbare functies en daardoor de toegevoegde waarde op het welbevinden.

Aanmelden

De demontratielessen vinden plaats op zondagmiddag 16 november bij Expo Houten, Meidoornkade 24. De workshops vinden plaats om 12:30 uur, 13:30 uur en 14:30 uur in Hal 3. De demonstratie duurt een half uur.

Wilt u meer informatie ontvangen, heeft u interviewverzoeken of wilt u zich opgeven? Dat kan door te mailen of te bellen met Eline Mellink emellink@conclusion.nl - 06-11.04.17.54 of met Dance for Health info@danceforhealth.nl - 06-33.08.14.39