Cultura 24 zendt Holland Dance Festival uit

Wie al in de dansstemming is voor het Holland Dance Festival dat van 25 januari tot en met 16 februari gehouden wordt, schakelt in op publieke omroepzender Cultura24. Deze zendt op 23 januari en 24 januari vanaf 20:30 uur twee dagen vol dans uit.

Kijk o.a. naar Hans van Manen, Gauthier Dance Company uit Duitsland, NDT en het Braziliaanse dansgezelschap Arquitetura do Movimento. Maar er is meer. Een paar hoogtepunten uit de programmering zijn:

Donderdag 23 januari / 21:00 uur / Een schitterend offer

Documentaire van Karin Junger ter ere van het vijftigjarig jubileum (2010) van Het Nederlands Dans Theater. Vier dansers uit verschillende generaties schetsen wat het voor hen betekent om bij dit wereldberoemde en toonaangevende dansgezelschap te werken. Ze verbeelden hun liefde voor de dans en hun onderlinge verhouding in een speciaal voor hen gemaakte choreografie in deze documentaire over passie en offers, pionieren en volhouden. Eerder uitgezonden in Het Uur van de Wolf in februari 2010.

Do 23 jan om 22:05 uur & vrij 24 jan om 21:05 uur / Hans van Manen: Solo, Déjà Vu, The Old Man and Me en Kammerballett

Hans van Manen heeft talloze balletten voor het NDT gemaakt. In deze uitzending zie je vier van zijn veelgeprezen choreografieën: Solo, Déjà Vu, The Old Man and Me en Kammerballett. De regie van deze vier registraties is in handen van Wilbert Bank.

Vrijdag 24 januari / 20:50 uur / Takuto door Gauthier Dance Company

Exclusieve registratie van de dansvoorstelling Takuto van choreograaf Eric Gauthier, uitgevoerd door Gauthier Dance Company in 2013. Deze choreografie is begin februari ook in Den Haag te zien, in de voorstelling Cantata & Co door Gauthier Dance Company.

Vrijdag 24 januari / 22:05 uur / Holland Dance Massive

In november 2013 brachten duizend dansers het Haagse Spuiplein in beweging. Op uitnodiging van Holland Dance creëerde choreograaf Thom Stuart van De Dutch Don't Dance Division een massachoreografie: de Holland Dance Massive met als grande finale Duh Haagse kakkeâhr; een typisch Haagse dans. In deze documentaire een kijkje achter de schermen, van het begin tot het uiteindelijke spektakel op het Spuiplein.

Informatie

Voor de volledige programmering en meer informatie kan je terecht op de website van Cultura 24.