Metje Blaak. Bron: Voordekunst.nl

Crowdfundingactie: vrouwelijke kracht

Voor hun bijzondere dansvoorstelling Candy zijn Metje Blaak (68) en Branka Zgonjanin (37) fondsen aan het werven. De dansvoorstelling is een statement over taboes rond sekswerk en het ouder wordende lichaam. Met het opgebrachte geld willen de dames de benodigdheden voor hun voorstelling financieren; van grote zaken zoals kostuums en decor tot de kleine technische accessoires.

Twee vrouwen. De ene was 25 jaar lang prostituee, maar is nu omgetoverd tot activiste, schrijfster én kunstenares. De andere is een danseres en choreografe die ervoor pleit dat sekswerk serieus genomen wordt. Wat krijg je wanneer je de wonderbaarlijke dames Blaak en Zgonjanin samenvoegt? Het antwoord is simpel: Candy. Een samenwerking tussen vrouwelijke kunstenaars die de zogenaamde hoge en lage cultuur doorbreken. Met jouw hulp wordt het mogelijk om 'Candy' in levenden lijve te ontmoeten!

Een speciale kus van Metje Blaak

De dansvoorstelling waarin vrijheid, kwetsbaarheid en zelfbewustzijn centraal staan zal in september te zien zijn op het Fringe Festival in Amsterdam. Doneren kan nog tot 1 september via de website van Voordekunst. Bij elk bedrag vanaf 10 euro krijg je een speciale verrassing van niemand minder dan Metje Blaak zelf. De beloning verandert naarmate het donatiebedrag stijgt. De diverse verrassingen variëren van een kus van Metje tot een driegangendiner met de kunstenaars.

Meer inspiratie