Dansfilm COLORS

Crowdfunding voor dansfilm met een wereldse boodschap

Deze zomer waagt een enthousiast team van professionele makers, acteurs en dansers van over de hele wereld zich aan een ambitieus en groots dansproject. De afgelopen 1,5 jaar werkten zij aan de voorbereidingen voor COLORS, een korte film met een creatief concept waarin science fiction met moderne dans wordt gecombineerd. Om deze zomer te gaan draaien, is deze maand een crowdfundingsactie gestart. Deze loopt nog tot en met 18 juli, 12:00. Dan moeten de opnames echt beginnen, om nog van het goede zomerweer gebruik te kunnen maken. 

“We willen een unieke film neerzetten waar het publiek van kan genieten, maar die ook mooie kansen en mogelijkheden biedt voor de deelnemende acteurs, dansers en crew. We moeten minimaal 10.000 euro ophalen om de film te gaan draaien.”

COLORS wordt een actiefilm vol dans,  science fiction en de daarbij horende visual effects (VFX). De regiseur, en initiatiefnemer van het project is de 31-jarige Robert Prein, tevens acteur en danser. Hij studeerde in 2016 af aan de Theaterschool van Amsterdam en was onder andere te zien in Anne, het toneelstuk gebaseerd op het dagboek van Anne Frank, in de musical The Bodyguard en momenteel zie je hem op tv in de commercial van het Algemeen Dagblad. Voor hij de theaterwereld indook behaalde hij zijn master in de Biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Leiden. Aparte combi’s zitten hem als gegoten.

Dans en science fiction

Dus hoe verwerk je dans in een science fiction verhaal? “Het wordt een van de grootste uitdagingen van de film: Een epische dansscène met duizenden dansers op een veld. De dansers connecten hun energie en sturen deze de ruimte in om een energetisch schild rondom de aarde te vormen dat beschermt tegen een buitenaarde energie die razendsnel op de aarde afkomt. Dit willen we doen door de film op te nemen met 40 dansers en met behulp van VFX te vermenigvuldigen tot duizenden," legt de Prein uit.

"We filmen in Nederland en via special effects brengen we in beeld dat ook mensen in indonesie, afrika en/of elders aan het dansen zijn om de aarde te beschermen van het naderend onheil (de buitenaardse energie die de aarde nadert)." De onderliggende boodschap: Alle mensen op aarde zijn met elkaar verbonden door een onderliggende energie. 

Sci-Fi dansfilm COLORS

Jouw naam op het witte doek

Momenteel loopt de crowdfunding voor dit project, het publiek maakt deze productie dus mogelijk. Je ondersteunt het project al vanaf€ 5,- euro en dan schittert jouw naam na afloop op het grote doek in de credits. Voor grotere bijdragen, worden de rewards ook steeds spannender. Zo kun je een dagje meelopen op de set, ontvang je 2 kaarten voor de voorpremière of mag je meebeslissen over de naam van een van de karakters uit de film. “Zo komt het allemaal heel dichtbij!” vertelt Prein. 

Let op: Tot en met woensdag 11 juli ontvangen donaties van € 50 of meer, een extra kaartje voor de voorpremière (in Amsterdam of omstreken). Voorheen kreeg je pas bij 125 euro twee kaarten, nu ontvang je bij 50 euro al een kaartje en de hogere donaties ontvangen drie kaarten. 

De crowdfunding campagne loopt nu een week, maar is pas 16% van het streefbedrag behaald. Wil je meer informatie of direct supporten? Ga dan naar naar de website van CineCrowd