Crowdfunding actie voor afstudeerfilm STER

Crowdfunding actie voor afstudeerfilm STER

STER is de korte afstudeerfilm van regisseuse Catherina Iosifidis. Samen met Naduah Zahradnik produceert zij de film. De film Ster zal gaan over Stella (16 jaar) die tijdens dansles bewust wordt van haar onzekere positie binnen de dansgroep waardoor er onrust in haar hoofd ontstaat. Wanneer ze contact probeert te leggen met Maud (16 jaar), maar geen erkenning terugkrijgt, versterkt dit haar onzekerheid. Stella verliest zichzelf in een draaikolk van jaloezie. Om de film goed te kunnen produceren is een groot bedrag nodig. Daarom zijn Catherina Iosifidis en Naduah Zahradnik een crowdfunding actie gestart om een mooi bedrag op te halen.

Belangrijke thema’s

De film zal zich afspelen in een dansschool waarin Stella tijdens de lessen worstelt met haar interne conflicten. Catherina en Naduah  komen allebei uit de danswereld en vinden de arena van een dansschool interessant. “We willen de kijker bewust maken van hoe moeilijk het kan zijn als kwetsbare tiener in zo’n dansgroep te kunnen passen. We willen graag thema’s in de film belichten zoals; concurrentiestrijd tussen tienermeisjes, jaloezie, onzekerheid, schaamte en het buitenbeentje zijn. In onze ogen zijn dit herkenbare worstelingen waar bijna elke meisje mee in aanmerking komt in haar pubertijd. Wij vinden het belangrijk dat er films gemaakt worden over deze onderwerpen om dit fenomeen aan te kaarten. Het gemene en stiekeme gedrag tussen meiden wat kan resulteren tot nog meer onzekerheid bij de slachtoffers, wat zij vervolgens opkroppen en meenemen in hun adolescente leven.”

Crowdfunding actie

Momenteel zitten Catherina en Naduah in de ontwikkelingsfase van de film. Ze zijn inmiddels gestart met de crowdfunding voor de film waar ze een streefbedrag van 5.500 euro willen op halen. Een bijdrage kan al heel erg helpen om de film tot 80% van het streefbedrag te krijgen. Hierdoor wordt hij als geslaagd beschouwd. Het project zal onder andere gesteund worden door Kunstloc Brabant.

Voor meer informatie en de teaser van de film: klik hier

Meer inspiratie