Crowdfundactie voor dansfilm 'Amuse'

Filmmaker Ivo van Aart en choreografe Jonne Covers zijn samen de uitdaging aangegaan om een unieke korte dansfilm te maken. Om de financiering rond te krijgen is een crowdfundactie gestart via het platform Cinecrowd.

In de film Amuse verbeelden dansers wat er gebeurt als je tijdens een etentje met je lief, een eerste date of met vrienden, de aandacht verliest. Als je afdwaalt en er ineens een hap uit een conversatie is verdwenen. Als je op de automatische piloot meepraat.

Grens van regie en choreografie

Acht dansers zullen in een bomvol restaurant te midden van zo’n vijftig figuranten met zowel subtiele uitdrukkingen als grote bewegingen dat gevoel vertalen. De film blijft ver van een dansregistratie en zal een combinatie worden tussen choreografie en film waarin dansers acteren en tegelijkertijd hun hele lichaam inzetten. Met dit project zoeken de makers bewust de grenzen van zowel filmmaken als choreograferen op.
 
Het plan voor deze film werd geselecteerd door De Ontmoeting, een nieuw initiatief van Cinecrowd en VERS Film en TV om makers een kans te bieden een experimentele korte film te maken, en zal in samenwerking met NPO 3Lab worden gerealiseerd.

Meer informatie over de film is te vinden op de Cinecrowd pagina.