Conny Janssen Danst met Inside Out genomineerd voor een Zwaan

Het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst is met de voorstelling Inside Out genomineerd voor de Zwaan ‘Meest indrukwekkende dansproductie 2014/ 2015’. Dat maakte de dansjury van de Vereniging voor Schouwburg- en Concertgebouw-directies (VSCD ) 8 juli bekend. De Zwanen zijn dé dansprijzen van Nederland en worden ook wel de Oscars van de Nederlandse dans genoemd. De diverse Zwanen worden uitgereikt in het kader van festival de Nederlandse Dansdagen, dat dit jaar van 2 tot en met 4 oktober plaatsvindt in Maastricht.

Inside Out van Conny Janssen Danst

Inside Out toerde afgelopen theaterseizoen langs de theaters met dertien dansers en live muziek van een speciaal voor deze voorstelling samengesteld muziek-ensemble bestaande uit iET (singersongwriter), Budy Mokoginta (multi-instrumentalist), Pieter de Graaf (toetenist) en Jonas Pap (cellist). De voorstelling kon rekenen op volle zalen, enthousiaste publieksreacties van meer dan 18.000 bezoekers en lovende woorden in de pers.

De dansjury van de VSCD schrijft over Inside Out: "Inside Out toont de mens binnenstebuiten. Als eenling in de massa. Maar tegelijk ook met de diepmenselijke behoefte aan contact, erkenning en geborgenheid. Conny Janssen en haar ijzersterke ensemble weten in Inside Out op een briljante manier het menselijke in dans te vatten."

Geïnteresseerden die Inside Out dit jaar nog willen zien kunnen terecht op:

Ga voor meer informatie over Inside Out naar de website van Conny Janssen Danst.

Videotrailer Inside Out - Conny Janssen Danst