Compagnie Marie Chouinard naar Schouwburg Arnhem voor Nederlandse première

Photo Marie Chouinard - Dancer Lucy MayHet bejubelde Canadese dansgezelschap Compagnie Marie Chouinard komt op woensdag 27 november om 20.15 uur exclusief naar Schouwburg Arnhem voor de Nederlandse première van Henri Michaux: mouvements & Gymnopédies. De voorstelling is dit seizoen slechts eenmaal op Nederlandse bodem te zien.

“Een onthutsende bewegingslitanie op stormkracht 10, voortgejaagd door knallende electromuziek,” aldus de recensent van Trouw tijdens Julidans 2012 na het zien van mouvements. Marie Chouinard inspireerde zich op de gedachtekronkels die de Belgische surrealist, dichter en schilder Henri Michaux (1899-1984) onder invloed van mescaline opschreef, op zoek naar de essentie van beweging. Een danser in zwarte catsuit – Cariol Prieur – kopieert de inktstreken op het achterdoek door zijn lichaam in onnavolgbare knopen te leggen. De choreografie is van Marie Chouinard zelf.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.mssa.nl en bij de dagkassa van Musis Sacrum / Schouwburg Arnhem. Deze is gevestigd in de entreehal van Musis Sacrum en geopend van ma. t/m vr. van 10.00 uur tot 17.00 uur (telefonisch vanaf 14.00 uur) en zaterdag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Telefoon 026 - 443 73 43.