Codarts studenten in schijnwerpers tijdens The Big Day

Een nieuwe generatie podiumbeesten van Codarts presenteert zichCodarts Rotterdam geeft met The Big Day, op zaterdag 27 april, haar zeshonderd studenten van de afdelingen Dans, Muziek en Circus een groot podium om hun talenten te tonen. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met concertgebouw De Doelen. Van 12.00 uur ’s middags tot 2.00 uur ‘s nachts zijn er allerlei activiteiten: er zijn voorstellingen van de verschillende disciplines, er vindt een grote optocht plaats met jongleurs, dansers, strijkers, acrobaten en trompettisten en er zijn workshops te volgen. Voor ieder wat wils.

The Big Day

Naar aanleiding van een jarenlange samenwerking tussen De Doelen en Codarts Rotterdam wordt op 27 april voor het eerst The Big Day georganiseerd. Dit gebeurt niet alleen om de kunstenaars van de toekomst aan de buitenwereld te tonen, maar ook om het maatschappelijke belang van kunstvakonderwijs te onderstrepen. De studenten van Codarts nemen voor één dag De Doelen in zijn geheel over en zo krijgen de verschillende afdelingen de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Van dans, muziektheater, circus en jazz, tot klassieke muziek, wereldmuziek, popmuziek en educatie; alles komt aan bod. Dit gebeurt in samenwerking met grote namen uit de kunstwereld. Zo worden bijvoorbeeld de dansstudenten begeleid door choreografen Conny Janssen en Ed Wubbe. 

Meedoen

De organisatoren houden er rekening mee dat het op de dag zelf bij de bezoekers kan gaan kriebelen om mee te doen. Tijdens The Big Day wordt er daarom ter plekke een orkest samengesteld waar bezoekers die een instrument bespelen aan deel kunnen nemen. Dit orkest zal onder de naam The Big Talent Bang ook gaan optreden.

Op dansgebied krijgen niet alleen professionals maar ook amateurdansers uit Rotterdam en omstreken de aandacht. Er wordt een dansproject georganiseerd onder de naam The Big Smile, waarbij dansstudenten van Codarts in samenwerking met amateurdansers, de Politie Rotterdam en het management van het Schouwburgplein meerdere straatoptredens verzorgen.

The Big Day duurt van 12:00 – 02:00 uur, de toegang is tien euro per persoon (t/m 18 jaar gratis).Voor meer informatie of om kaarten te bestellen kun je terecht op de website van De Doelen.