Clubbing van Keren Levi en Tom Parkinson

Clubbing van Keren Levi en Tom Parkinson in première

Donderdag 5 maart gaat Clubbing in première in het Frascati Theater te Amsterdam. Clubbing is een dans- en muziekvoorstelling van choreograaf Keren Levi en componist Tom Parkinson. Een dansvoorstelling over de kloof tussen muziek en dans.

Dansvoorstelling Clubbing

Op een bepaalde manier is de dansvoorstelling Clubbing meer dan louter een vormexperiment. Het is een uitnodiging om naar beweging te luisteren. Kleine gebaren en delicate geluiden stapelen zich geleidelijk op tot een gespannen atmosfeer, krachtig en tegelijkertijd subtiel. Geweld dreigt voortdurend los te barsten terwijl zes vrouwen samen een wereld creëren met gebruik van houten stokken, percussie, cello en live geluidseffecten. Geluiden en bewegingen worden in lagen gestapeld: spraak wordt muziek, muzieknoten worden taal en wapens worden instrumenten.

Choreografe Keren Levi                  

Keren Levi is bekend dankzij voorstellingen zoals Territory (2004, BNG Award), over identiteit en beeldvorming; het fysieke duet Couple-Like 2 in samenwerking met Ugo Dehaes (bekroond met een Zilveren Krekel); en The Dry Piece (2012, Dioraphte Award) een video-  en dansvoorstelling over schoonheid en vrouwelijkheid. In haar werk streeft Keren Levi ernaar overdaad en opsmuk te mijden en choreografieën te creëren vanuit strakke maar speelse conceptuele richtlijnen.

Componist Tom Parkinson

Componist Tom Parkinson, gevestigd in Londen, werkt altijd in een interdisciplinaire context. Zijn oeuvre omvat muziek voor televisie, film, radio, het web en meer dan vijftig partituren voor het theater, waaronder bekroonde toneel- en dansproducties. Naast Levi werkt hij onder meer samen met Ivgi&Greben, Sharon Smith, Bryony Kimmings.

Meer inspiratie