CLTD Summer Delight Workshops

Op zaterdag 18 juli houdt Changing Lives Through Dance (CLTD) hun laatste Summer Delight workshop dag. Tussen 11:00-16:30u worden er vier workshops gegeven: Hip Hop, Dance Fusion (veranderd van Capoeira Fusion), Moderne Dans en Chakra Loop Meditation. De docenten zijn (op volgorde van aanvang) Jagessar (bekend van Everybody Dance Now! Season 1), Shaquille Watson, Lieneke Mous en Prem Dheera.

Changing Lives Through Dance van Lieneke Mous

CLTD werd in 2012 door Lieneke Mous opgericht met een wens om dans bij jongeren te brengen die er anders niet mee in aanraking komen. CLTD heeft als missie levens te veranderen door middel van dans. Lieneke organiseert danseducatieprojecten in Brazilië en India en werkt daar met risico- of kansarme jongeren. Door de intensieve dansprojecten ziet ze grote veranderingen bij haar leerlingen in de leeftijden 13 - 23 jaar (soms zelfs tot 29 jaar).

Danseducatieproject CLTD in Brazilië

CLTD Brazil vindt elke twee jaar plaats in een klein stadjes in het zuidoosten van Brazilië. De jongeren in Aimorés, Minas Gerais groeien veelal op in armoede en zijn omringd door drugs en geweld. Het danseducatieproject is een manier om de groep deelnemende jongeren te stimuleren over hun eigen leven na te denken, om zelfvertrouwen op te bouwen door middel van teamwork en individuele begeleiding, het geven van verantwoordelijkheden en het optreden voor een publiek in een lokaal theater. CLTD Brazil wordt ondersteund door de Katholieke Kerkgemeenschap van Aimorés en door Instituto Terra (Earth Institute).

Danseducatieproject CLTD in India

CLTD India is een danseducatieproject in samenwerking met de Rescue Foundation in India, een contact wat tot stand is gekomen door Free A Girl (voormalig Stichting Stop Kindermisbruik) die fondsen werft voor de reddingsacties van de Rescue Foundation en helpt bij het onderhoud van het opvanghuis waar ongeveer 100 meisjes en vrouwen wonen. Het danseducatieproject is bestemd voor de meisjes en jonge vrouwen die zijn gered uit de prostitutie en mensensmokkelaars. Dans geeft in het opvanghuis in Boisar een mogelijkheid om het lichaam weer eigen te laten worden, zelfvertrouwen op te bouwen, plezier te hebben en de problemen even te vergeten.

CLTD Summer Delight in Amsterdam

De deelname aan CLTD Summer Delight in Amsterdam is laagdrempelig en toegankelijk voor alle leeftijden (vanaf 13 jaar) en niveaus. Deelnemers mogen zelf kiezen wat ze bijdragen voor de lessen. Alle donaties zijn ten bate van CLTD danseducatieprojecten in Brazilië en India.

Schema CLTD Summer Delight

11:00             deuren open
11:15-12:15  Hip Hop met Gino Jagessar
12:30-13:30  Dance Fusion met Shaquille Watson
13:45-14:45  Moderne Dans met Lieneke Mous
15:00-16:15  Chakra Loop Meditatie met Prem Dheera
16:30             deuren sluiten

Praktische informatie CLTD Summer Delight

Meer inspiratie