Close Up: Bobbi Jene - Choreografe

Close Up dansdocumentaire van onmogelijke liefde tot artistieke inspiratie

Close Up: Bobbi Jene - Choreografe geeft een kijkje in de wereld van moderne dans waarin kunstzinnigheid, romantiek en vastberadenheid elkaar kruisen. Te zien op donderdag 1 november om 23.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Weg bij het Israëlische dansgezelschap Batsheva

De Amerikaanse danseres en choreografe Bobbi Jene Smith maakte 10 jaar lang deel uit van het Israëlische dansgezelschap Batsheva. Als ze de 30 jaar nadert, neemt ze de beslissing van haar leven en keert ze terug naar haar geboorteland. Het afscheid nemen van bijzondere persoonlijke relaties blijkt moeilijker dan ze ooit had verwacht. Ze laat haar mentor Ohad Naharin en haar nieuwe grote liefde Or Schraiber achter voor een onzekere toekomst. Vervolgens is te zien hoe Bobbi Jene uit haar grote verdriet inspiratie haalt voor haar dans.

Eenmaal terug in de VS inspireert de lange scheiding van haar grote liefde Or Schraiber Bobbi Jene tot een solo-choreografie. Ze gebruikt haar pijnlijke ervaring om een baanbrekend nieuw stuk neer te zetten, waarin ze zichzelf letterlijk en figuurlijk helemaal blootgeeft. 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: