Cirque du soleil

Cirque du Soleil komt voor het eerst met Corteo naar Nederland: dansante acrobatiek in de lucht en vliegende paaldans

Cirque du Soleil komt terug naar Nederland! En deze keer voor het allereerst met de bijzondere productie Corteo, die ook voor dansliefhebbers veel te bieden heeft. Deze unieke show, geregisseerd door Daniele Finzi Pasca, beleefde zijn première in Montreal in een 'Big Top' tentshow in april 2005. Sinds de creatie heeft de show meer dan 10 miljoen toeschouwers getrokken in 22 landen op 4 continenten. 

Elegantie en acrobatiek

Corteo, wat 'processie' betekent in het Italiaans, is een vreugdevolle optocht, een feestelijke parade bedacht door een clown. De show brengt de passie van de acteur samen met de elegantie en kracht van de acrobaat om het publiek onder te dompelen in een theatrale wereld van plezier, komedie en spontaniteit, gelegen in een mysterieuze ruimte tussen hemel en aarde.

Cirque du soleil

Dans en circus

Voor wie van dans houdt, is deze productie van CIrque du Soleil er eentje om niet te missen. Van dansante duetten in de lucht, oftewel Aerial Acrobatics, tot hulahoop-dans en een vliegende paaldans-act: ook dansliefhebbers kunnen genieten van dans in Corteo. 

Cirque du soleil

Uniek perspectief in Rotterdam

En deze show bevat een primeur voor Cirque du Soleil: voor het eerst staat het podium centraal in de zaal en verdeelt het de locatie in twee stukken, waarbij de ene helft van het publiek de andere helft aankijkt, wat niet alleen een uniek perspectief op de show biedt, maar ook het gezichtspunt van de artiest op het publiek. Een sfeer zoals nooit eerder gezien in Cirque du Soleil-zaalshows. De toneelgordijnen, geïnspireerd door de Eiffeltoren, en de centrale gordijnen, die met de hand beschilderd zijn, geven een groots gevoel aan het podium. Dit zet de toon voor de poëzie van Corteo.

Er zijn 6 shows van Corteo in Rotterdam Ahoy te zien, van 15 tot en met 17 november 2024. Tickets zijn verkrijgbaar via Ticketmaster en cirquedusoleil.com/corteo.

Cirque du soleil