Cirque du Soleil

Cirque du Soleil komt voor het eerst met acrobatisch spektakel OVO naar Nederland

Na het spektakel op het ijs van vorig jaar, keert Cirque du Soleil dit jaar terug met de voorstelling OVO. En deze energieke en hoogacrobatische productie zal niet alleen in Rotterdam te zien zijn, maar ook in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Kleurrijke voorstelling

OVO laat een kleurrijke blik zien op een nieuwe dag in het leven van insecten. Van indrukwekkende krekels die van trampolines stuiteren tot een hypnotiserende spin die in haar web kronkelt en adembenemende acrobatiek die de grenzen van het menselijk lichaam opnieuwe definiëren: Cirque du Soleil brengt wederom weer entertainment van hoog niveau! OVO laat de schoonheid van biodiversiteit in al zijn contrasten en levendigheid. Met 100 mensen uit 25 verschillende landen, waaronder 52 artiesten, toert OVO ("ei" in het Portugees) rond de hele wereld en dit jaar zal de voorstelling voor het eerst in Nederland te zien zijn. Sinds de opening in Montreal in 2009 heeft OVO al meer dan 7 miljoen mensen enthousiast gemaakt in 155 steden in 26 verschillende landen.

Amsterdam en Rotterdam

OVO is te zien in Ziggo Dome Amsterdam van 7 tot en met 10 september, en in Rotterdam Ahoy van 14 tot en met 17 september. Kaartjes zijn verkrijgbaar via ticketmaster.nl. Er zijn ook groepstickets beschikbaar en tickets met korting voor kinderen van 14 jaar en jonger. 
 


Fun facts

• OVO is de 25e liveproductie van Cirque du Soleil die is gemaakt ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het bedrijf.
• OVO ging in première in Montréal in april 2009 en heeft meer dan 30 steden in 6 verschillende landen bezocht als een Big Top-show voordat het in 2016 werd omgevormd tot een arena-show.
• OVO vierde zijn 3500e voorstelling in mei 2023 in Zweden.
Cast en crew
• Er zijn 100 mensen uit 25 verschillende nationaliteiten betrokken bij de cast en crew van OVO, waaronder 52 artiesten op het podium.
• OVO heeft geen gesproken tekst, alleen een "kevertaal", waardoor de show zeer toegankelijk is! Op tournee is de officiële taal Engels, maar er worden dagelijks veel verschillende talen gesproken, waaronder Frans, Spaans, Russisch, Portugees.


Over Cirque du Soleil

Cirque du Soleil heeft een nieuwe betekenis gegeven aan hoe de wereld naar het circus kijkt en is uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. De Canadese organisatie, gevestigd in Montreal, werd een wereldleider in live-entertainment met het creëren van meeslepende en iconische producties van wereldklasse, verspreid over 6 continenten. Cirque du Soleil verbindt met het publiek door oprecht, menselijk en inclusief te zijn. Het bedrijf heeft het voorrecht om samen te werken met artiesten uit 64 landen, die hun creativiteit tot leven brengen op podia over de hele wereld. Het bedrijf wil een positieve impact hebben op mensen, gemeenschappen en de planeet met zijn belangrijkste instrumenten: creativiteit en kunst. Door de jaren heen zijn meer dan 220 miljoen mensen geïnspireerd, in meer dan 70 verschillende landen. Ga voor meer informatie naar cirquedusoleil.com.

Cirque du Soleil