Choreografe Isabelle Beernaert maakt cast compleet

Isabelle Beernaert. Foto Marc KootDe Belgische choreografe Isabelle Beernaert brengt de moderne dansvoorstelling Ne Me Quitte Pas naar Nederland. Een aantal topdansers uit Nederland en België waren al aangetrokken voor de voorstelling, nu is ook de rest van de cast bekend. Op 9 september hield Isabelle Beernaert speciaal voor de Nederlandse tour een auditie in Tilburg. De cast van Ne me quitte pas is aangevuld met een groot aantal dansers, die we al van diverse dansTV-shows kennen. Zo dansen Rashaen Vaughn Arts, Georgio Costa en Patrick Karijowidjojo, bekend van The Ultimate Dance Battle, mee. Evelien Ceulemans van So You Think You Can Dance en Soetkin Jacobs van het Nationaal Ballet zullen de cast verder aanvullen.

De hoofdrol werd tijdens die Belgische tour gedanst door Stefano Giuliani, bekend van So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle. Hij zou deze rol tijdens de Nederlandse tour ook vervullen, maar een rugblessure maakt dat onmogelijk. Zijn rol wordt overgenomen door danser en choreograaf Laurent Flament.

De voorstellingNe Me Quitte Pas gaat net als het bekende nummer van Jacques Brel over het eeuwenoude thema ‘verloren liefde’. Het is een schets van absolute hoogtepunten en diepe dalen van menselijke emoties. Het publiek wordt meegenomen in de dans, de muziek, het zwart, wit en de rode draad van dit verhaal. Met dit dansstuk wil Isabelle teruggaan naar de kern van moderne danstaal: het verbeelden van passie, woede en opwinding

Op 3 november gaat Ne Me Quitte Pas in première in de Theaterfabriek in Amsterdam. Op 18 oktober is het stuk al te zien tijdens Tilburg Dansmaand.

Meer informatie over de voorstelling vind je hier.