Choreografe Danièle Desnoyers voor het eerst in Nederland

De dansvoorstelling Dévorer le ciel komt naar Amsterdam.Op dinsdag 12 maart vindt de Nederlandse première van de dansvoorstelling Dévorer le ciel van de internationaal vermaarde Canadese choreografe Danièle Desnoyers in Stadsschouwburg Amsterdam plaats. Bestel nu alvast tickets!

Dévorer le ciel (De hemel verslinden) is een energieke voorstelling voor zes dansers waarin choreografe Danièle Desnoyers een uniek universum schept en terugkeert naar de pure dans. Uitdagend ritmisch, speels, vrij en zeer verleidelijk. Op muziek van Julia Wolfe, Peteris Plakidis, Franz Liszt, Urmas Sisask en Beast beginnen de dansers hun zoektocht naar het absolute.Kaarten bestellen kan vanaf nu op de website van Stadsschouwburg Amsterdam.

Danièle Desnoyers

Danièle Desnoyers danst sinds haar jonge jaren al klassiek en modern. Ze studeerde af aan de dansafdeling van de Universiteit van Québec in Montreal. In 1989 formeerde ze haar eigen gezelschap, Le Carré des Lombes. Ze maakte een tiental voorstellingen, kreeg lovende kritieken en toerde met haar compagnie door Canada, de Verenigde Staten, Japan en Europa. Danièle Desnoyers staat bekend om haar vernieuwende benadering van dans waarbij decor en geluid de lichaamstaal sterk beïnvloeden.Kijk voor meer informatie op de website van Desnoyers, of op de website van het dansgezelschap Le Carré des Lombes.

Beeld: Stadsschouwburg Amsterdam