Choreograaf Joost Vrouenraets ontvangt Inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg

Vrouenraets ontvangt Inspiratieprijs 2012. Foto door Rob Hogeslag.Danser en choreograaf Joost Vrouenraets heeft de Inspiratieprijs 2012 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg gewonnen. Deze prijs zal hij op 9 november in ontvangst nemen in het Gouvernement te Maastricht. Deze bijzondere prijs bestaat uit een geldbedrag van €10.000 en een glasobject van kunstenares Ruth Houkes.

Inspiratieprijs

De Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds wordt elk jaar uitgereikt aan een kunstenaar of kunstzinnige organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op nationaal en regionaal niveau. Het Prins Bernhard Cultuurfonds selecteert hierbij één kunstdiscipline zoals literatuur, beeldende kunst, muziek, theater, dans of geschiedenis. De prijs is bedoeld als stimulans en om kunstzinnige ontwikkeling bij de winnaar te bevorderen. De keuze voor Vrouenraets is gemaakt vanwege zijn bijzondere filosofie, gedrevenheid en motivatie om dans te maken in en vanuit de provincie Limburg. Met zijn dansgezelschap Gotra is hij gevestigd in Zuid-Limburg.

Joost Vrouenraets

Vrouenraets begon zijn carrière als danser op zijn achtste bij Maurice Béjart en studeerde later aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) in de richting Jazz-Musical Dans. Voor zijn werk als danser en choreograaf reisde hij de hele wereld over en wist hij zich te vestigen als een vernieuwende en interessante kunstenaar. Met zijn dansgezelschap Gotra is Vrouenraets een ambassadeur voor Zuid-Limburg geworden. Zijn werk kenmerkt zich door de invloeden van klassiek ballet, vechtkunsten en theater en creëert een mystieke belevingswereld.

Vrouenraets werkt momenteel aan de trilogie CHARLIE GOES HOME. De eerste voorstelling van deze trilogie genaamd CHARLIE, die gaat over hedendaagse superhelden, zal vanaf december 2012 in theaters te zien zijn.

Beeld: Rob Hogeslag