EXIT pursued by a bear © Phile Deprez

Choreograaf Arthur Rosenfeld ontvangt Erasmusspeld

Choreograaf Arthur Rosenfeld kreeg zaterdag 3 december 2016 de Eramusspeld uitgereikt. De onderscheiding werd overhandigd door de Rotterdamse wethouder Pex Langenberg. Rosenfeld kreeg de Erasmusspeld overhandigd voor zijn spraakmakende werk als choreograaf.  De choreograaf ontving deze eervolle onderscheiding voorafgaand aan de première van zijn jubileum- en afscheidsvoorstelling bij Maas: EXIT pursued by a bear.

De Erasmusspeld is in 1979 door de gemeente Rotterdam ingesteld. De zilveren speld is vernoemd naar de humanist Desiderius Erasmus (1466-1536) en wordt uitgereikt aan personen die zich lange tijd op sociaal, cultureel, economisch of sportief gebied verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

Een blije verrassing voor choreograaf Rosenfeld

Rosenfeld is blij verrast met de onderscheiding. “Je doet waar je lol in hebt heel je leven en daar krijg je dan een prijs voor. Het is geweldig,” reageert Rosenfeld.  De ex-danser is bekend door zijn dansproducties voor alle leeftijden. Zijn producties zijn geschikt voor kinderen, volwassenen en zelfs degenen die normaal niet van dans houden. Door zijn gebruik van humor wordt Rosenfeld ook wel de ‘Woody Allen van de dans’ genoemd.

EXIT pursued by a bear is niet het einde voor Rosenfeld

EXIT pursued by a bear is Rosenfelds afscheidsvoorstelling. Na dertig jaar actief te zijn geweest op de bühne en als choreograaf, zet hij nu een punt achter zijn Nederlandse carrière. Hierna gaat de choreograaf in internationaal verband als freelancer verder.

De afscheidsvoorstelling EXIT pursued by a bear is een zoektocht naar Rosenfeld zelf. Samen met zijn partner, collega’s en publiek gaat de choreograaf opzoek naar wie hij werkelijk is. De dansvoorstelling is een coproductie van Maas en Korzo, is nog op 4 en 5 februari 2017 te zien op het CaDance Festival in het Korzo Theater, Den Haag.

Meer inspiratie