Choreograaf Àngels Margarit ’thuis bij Meekers’

Àngels Margarit foto Ros RibasChoreograaf Àngels Margarit is op 22 april te gast bij de eerste Thuis Bij Meekers van dit seizoen aan de Coolhaven in Rotterdam. Àngels Margarit vierde onlangs nog het 25-jarig bestaan van haar dansgezelschap Mudances en is al negen jaar bevriend met het Meekers gezelschap.

Dit voorjaar vinden er meerdere presentaties plaats in de studio van Meekers waarbij het publiek dicht op de choreograaf of artiest zit om te ondervinden hoe een productie te werk gaat. De presentaties starten op 22 april met Àngels Margarit. Op deze middag zal ze onder andere Geografies dansen, een fragment uit Solo por Placer. Ook wordt er ingegaan op de relatie tussen Meekers en Àngels Margarit via een nog nooit vertoonde video uit de jaren negentig met in de hoofdrol Ana Teixido en Arthur Rosenfeld. Er is ook een boek in productie over de carrière van de danseres, waarover ze ook zal uitweiden.

Margarit is met haar dansgezelschap Mudances altijd op zoek naar de relatie tussen de dans en de ruimte waar het zich in bevindt. Zij gebruikt hiervoor verschillende locaties, uiteenlopende scenario’s en betrekt daarbij ook muziek, fotografie, video en nieuwe media. Hierdoor creëert de choreograaf altijd zeer originele stukken. Op 14 en 15 april is ze bij Dansateliers voor workshops en geeft ze masterclasses aan dansstudenten van de Codarts hogeschool voor de kunsten.