Chinese dans op het China Cultural Festival

De Chinese cultuur wordt in het zonnetje gezet tijdens het China Cultural Festival. Van 21 september tot en met 9 oktober 2015 vinden er tentoonstellingen, symposia en een veiling plaats. Ook dans is vertegenwoordigd. Op 8 en 9 oktober 2015 voert de Southern Song and Dance Company Chaoshan Dans uit Guangdong op.

Chaoshan is een streek in China met een geheel eigen cultuur. Een verzameling van verschillende dansfragmenten geven een beeld van het heden en verleden van Chaoshan. Met traditionele thee toast men op het lijden en de geluksmomenten in het leven van de streekbewoners. De Southern Song and Dance Company is opgericht in 1953. Als ambassadeur van de Chinese cultuur geeft het gezelschap over de hele wereld optredens.

Wijk 798

Op het China Cultural Festival is naast dans vooral veel beeldende kunst te zien. Door heel Den Haag zijn tentoonstellingen met moderne Chinese kunst te bezoeken. Deze kunst is afkomstig uit de beroemde wijk 798 in Beijing. Dat het festival juist in Den Haag plaatsvindt is niet zo gek. Er zijn meer dan 15.000 Chinezen gevestigd in de hofstad.