Step Up 6 in de maak

China schiet zesde Step Up-film

De populaire dansfilmreeks Step Up krijgt een vijfde vervolg. De zesde film is echter anders dan de voorgaande Step Up-films. De dansfilms scoren zo goed in Azië, dat de Chinese filmmaatschappijen Infinity Pictures/CMC en Yue Hua Entertainment Culture Communications, de filmrechten in handen hebben gekregen. Step Up 6 zal een Chinese dans dramafilm worden. 

De nieuwe dansfilm viert tegelijkertijd het 10-jarige jubileum van de Step Up-films. Helaas voor de wereldwijde dansfilmliefhebbers, er zijn momenteel geen plannen om de film te vertalen. Step Up 6 staat gepland om halverwege 2017 in de Aziatische bioscopen te gaan draaien.

Step Up en material arts

Op 9 december 2016 zijn de draaidagen van Step Up 6 begonnen. De Chinese dansfilm wordt opgenomen in Los Angeles en Peking. Naast een Chinese cast zullen verschillende Hollywood dansers in de nieuwe Step Up verschijnen. 

De regie van de nieuwe Step Up-film ligt in handen van Ron Yuan. De regisseur heeft een achtergrond in material arts en jazz fusion. Yuan heeft ook ervaring als stuntcoördinator en actiechoreograaf. Met een script die zich in de achterbuurten van China afspeelt, komt deze ervaring van Yuan goed van pas.

Step Up televisiedrama

De Chinese film is niet de enige stap voor het tienjarige jubileum van de dansfilms. “Step Up viert zijn 10-jarige verjaardag sterker dan ooit,” meldt filmmaatschappij Liongate Motion Picture Group. De filmmaatschappij is tot nu toe altijd betrokken geweest bij iedere Step Up-productie. “We zijn trots om samen te werken met Inifinity and Yue Hau Entertainment. Deze film is een nieuw en spannend hoofdstuk voor een dansfenomeen dat over de gehele wereld groeit in populairiteit.”

Lionsgate onthult een samenwerking met het platform YouTube Red. Samen zijn ze bezig met de ontwikkeling van een televisiedrama van het filmconcept. Ook komt er in 2017 een Step Up live event in het Motiongate themapark. De liveshow is een samenwerking met Dubai Parks & Resorts. 

Meer inspiratie