Changing Lives Through Dance geeft danslessen aan Braziliaanse jongeren

Changing Lives Through DanceDanseres en choreograaf Lieneke Mous gaat danslessen geven in Brazilië onder de naam Changing Lives Through Dance (CLTD). Het project loopt van juni tot en met juli 2014. CLTD biedt danseducatie projecten aan maatschappelijk kwetsbare jongeren in ontwikkelingslanden.

Changing Lives Through Dance

Dansen geeft plezier, vergroot het zelfvertrouwen, maakt fit en bouwt team spirit. De leerlingen leren verantwoordelijkheid te nemen en discipline op te brengen. Door deze levensvaardigheden maken ze een betere kans op een goede toekomst. En dat is de missie van CLTD.

CLTD Brazilië 2014

Het dansproject in Brazilië zal in juni-juli van dit jaar plaatsvinden. Terwijl iedereen uitkijkt naar het WK voetbal, worden kansarme mensen dakloos door de gewelddadige ontruiming van de sloppenwijken. Ook de jongeren van Aimorés, Minas Gerais groeien op in armoede, omringd door drugs en geweld. CTLD wilt hen door middel van dans helpen.

Gedurende een periode van acht weken zullen de jongeren moderne en jazz danslessen nemen. Er wordt tevens toegewerkt naar een eindvoorstelling en voor sommige choreografieën zullen de leerlingen auditie doen.

Lieneke Mous

Lieneke Mous is geboren en getogen in Sondel, Fryslân. Tijdens de studie voor theaterdocent kreeg ze interesse in het werken met risicojongeren en startte een dansproject in het asielzoekerscentrum in Burgum. Voor haar vierdejaars educatiestage ging ze naar Aimorés in Brazilië om een dans –en theaterproject te organiseren.

Daarna besloot Lieneke een driejarige opleiding Master of Fine Arts in Dance te gaan doen aan de Universiteit van Oklahoma. In één van de zomers werkte ze in New York City voor het AileyCamp, een danskamp voor risicojongeren.

In 2012 keerde ze terug naar Nederland om de dansprojecten in Brazilië en India te plannen. Naast het project deze zomer in Brazilië ligt er een pilotproject met een partnerorganisatie in Medellin, Colombia in de planning en zal er in de zomer van 2015 een CLTD project plaatsvinden in Kameroen.

Als Lieneke niet voor CLTD op reis is, woont en werkt ze in Amsterdam.