Cadeautips voor dansers, deel 3

Cadeau tips voor dansers deel 3. Foto door Guy Schmidt.De feestdagen zijn in aantocht, iedereen zit al lekker aan de speculaas en de pepernoten. Heb je nog snel iets nodig voor Sinterklaas, of doe je alvast inkopen voor Kerst, maar kun je niets bedenken? Dans Magazine denkt met jullie mee!

  • Sauna/thermen dagje. De koude maanden staan alweer voor de deur en dansers werken zich week in week uit in het zweet in de dansstudio, om daarna buiten de kou te trotseren. Een dagje sauna is een geweldige én tegenwoordig helemaal geen dure manier om jezelf eens even lekker te verwennen. Geurbaden, bubbelbaden, een massage, solarcabine, stoomcabine; het is allemaal heerlijk en goed voor het lichaam! Tip: kijk eens op vakantieveilingen.nl, daarmee kun je een hoop geld besparen. 
  • Don’t worry, be healthy. Het lichaam van een danser is zijn/haar instrument. Des te belangrijker om in deze koude tijden de weerstand op peil te houden. Een leuke kadotip is daarom een smoothie-maker. Hiermee kun je op een smakelijke en snelle manier aan je dagelijkse fruit en groente inname komen. Of als je er al één hebt, is een smoothie receptenboek ook een leuk cadeau. Bijvoorbeeld 50 Groene Smoothies in een Handomdraai. Oprah Winfrey zweert erop! Onder andere te verkrijgen via bol.com.
  • Business cards! In het huidige dansklimaat in Nederland is het voor een danser, dansdocent of choreograaf ontzettend belangrijk goed te netwerken. Naast sociale media zijn ook business cards  onmisbaar. Je kunt mooie kaarten ontwerpen voor jezelf of een ander bij onder andere vistaprint.nl en cardsunlimited.nl.
  • We weten dat veel dansers dit minstens één keer hebben meegemaakt: je staat in een dansles en door bijvoorbeeld een mooie (of minder mooie) vloerbeweging haal je je knie open. Elke danser zal het fijn vinden om dan een desinfecterend middel, een schaartje en een pleister bij zich te hebben. Een klein EHBO-etui is een uitkomst. Bij Ikea en vele drogisterijen verkopen ze dit soort zaken. Terwijl je dan toch goed bezig bent, maak er een mooi en veilig pakket van met kniebeschermers (altijd handig!), tijgerbalsem en een rol sporttape.

Beeld: Guy Schmidt via Flickr.