Built for it, BackBone/Alido Dors

'Built for it' genomineerd voor Aanmoedigingsprijs Culturele Diversiteit 2015

Built for it van BackBone/Alida Dors behoort tot de vijf genomineerden voor de Aanmoedigingsprijs Culturele Diversiteit 2015. De prijs is bedoelt voor een werk of instelling die op het gebied van diversiteit een markante stap heeft gezet of een opvallend resultaat heeft geboekt.  

Alida Dors is een van de meest vernieuwende hiphopchoreografen van Nederland. Built for it is een oproep tot hoop. Vijf dansers laten zien wat het betekent om met stigma's en vooroordelen om te gaan. Is het voor een individu mogelijk om daaruit los te breken? Woordkunstenaar en rapper Typhoon schrijft de tekst. Built for it gaat opnieuw op tournee en beleeft op 23 februari  haar Amsterdamse première in Theater Bellevue.

Aanmoedigingsprijs Culturele Diversiteit 2016

De short list voor de Aanmoedigingsprijs Culturele Diversiteit is door de experts van binoq atana samengesteld uit ruim vijftig verzamelde best practices van het afgelopen jaar. De short list vormt een afspiegeling van verschillende disciplines binnen de cultuursector (van podiumkunsten tot literatuur en van cultuureducatie tot erfgoed). Daarin waren de volgende vragen leidend:

  • Is het innovatief?
  • Heeft het een maatschappelijke impact (qua invloed en bereik)?
  • Is er sprake van een transitie (is er een duidelijke stap gezet richting het bevorderen van diversiteit ten aanzien van Personeel, Programma, Publiek en/of Partners)?

Het publiek kan tot 7 februari 2016 stemmen. Voor de volledige short list, meer informatie en om te stemmen kijk op codeculturelediversiteit.com/aanmoedigingsprijs.

Meer inspiratie