Breakin’Walls viert Amsterdamse kunst en cultuur

Breakin'Walls viert Amsterdamse kunst en cultuurHet jongerenfestival Breakin’Walls Winter 2012 vindt plaats van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 november in en rond het Frascati Theater te Amsterdam. Deze editie van het jongerenfestival heeft als titel WHOAmsterdam?, omdat er gezocht wordt naar de gezamenlijke identiteit van jongeren in en rond onze hoofdstad. Het festival biedt onder andere concerten, theater- en dansvoorstellingen, feesten en discussies.

WHOAmsterdam?

Amsterdam is een stad van extremen, waar 183 nationaliteiten en 800.000 mensen wonen. Juist door alle verschillende culturen is niet meer helemaal duidelijk wat de Amsterdamse identiteit is. Bij het jongerenfestival WHOAmsterdam? wordt er door middel van een divers theaterprogramma gezocht naar deze identiteit en wordt Amsterdamse kunst en cultuur gevierd. Het programma is samengesteld in samenwerking met vijftien jongeren tussen de 16 en 23 jaar.

Het programma van WHOAmsterdam? staat vol van bijzondere projecten en samenwerkingen tussen professionals en jongeren. Zo hebben onder andere choreograaf Keren Levi en componist Tom Parkinson samen met twaalf jonge talenten gewerkt aan de dansvoorstelling TO BAND in concertvorm.
Ook zijn er voorstellingen te zien als de liefdevolle Op Ons van Catoke Kramer/ Theatergroep DOX, waar 21 jongeren in optreden en Decamerone 2012, waar twaalf jonge kunstenaars in dans, beeld, muziek en tekst het verhaal vertellen over hun eigen stad.

Voor meer informatie en kaarten, bekijk hier de website