Hiphop weekend, B-BOYS hiphop

BREAKDANCE-TALENTEN EN DANSLEGENDES BIJ HIPHOPWEEKEND

Van vrijdag 1 november t/m zondag 3 november is het Hiphopweekend in het Maaspodium te Rotterdam. Laat je drie dagen lang inspireren door de rijke hiphopcultuur met dans, theater en film. Op de openingsavond is er een Meet-Up. Het hele weekend is er ook een DJ, ruimte om te freestylen en natuurlijk hiphopvoorstellingen van breakdance-talenten als Simon Bus, Shane Boers, Lloydscompany en Giorgio Costa.   

Meet-Up

Onder leiding van een moderator gaan diverse gastsprekers tijdens de Meet-Up het gesprek aan over relevante en actuele hiphopthema’s. Tot de genodigden behoren onder andere Barbera Wolfensberger, DG Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hierbij komen vragen aan bod als: “Wat betekent hiphop voor jou?” en “Is breakdance kunst of topsport?”. Daarnaast gaan de sprekers dieper in op de kansen voor hiphopculture en urban arts in de Nederlandse podiumkunsten. De Meet-Up is voor iedereen toegankelijk. Wil je graag zeker zijn van een plek? Meld je dan vooraf aan via maaspodium.nl/hiphopweekend.

Hiphopvoorstellingen  

Aansluitend aan de Meet-Up is er op vrijdagavond 1 november de dubbele voorstelling BLANCO preview van B-BOY-talenten Simon Bus en Shane Boers. Diezelfde avond speelt ook de succesvolle breakdance groep B-BOY van Maas theater en dans, die tevens op zaterdagavond te zien is. Speciaal voor de kinderen is er op zaterdagochtend 2 november de voorstelling Hip Hop Hoera The Remix, een speelse uitnodiging vanuit de aantrekking en de sociale waarden van de hiphopcultuur.

Zaterdagavond presenteert Rotterdams danstalent Giorgio Costa – bekend van onder andere So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle – zijn voorstelling ingesprekmetmezelf. Zondag 3 november is de voorstelling RESPECT te zien van Lloydscompany. Dit dansgezelschap is opgericht door Lloyd Marengo, de danslegende van Rotterdam als het gaat om hiphop-dans. Het Hiphopweekend wordt afgesloten met From the streets to the seats van Fractal Dance Collective. Deze autobiografische documentaire en performance vertelt over de hoogte- en dieptepunten van het performen op straat en de weg naar het theater. 

Meer informatie en tickets: maaspodium.nl/hiphopweekend

 

Meer inspiratie