Moving Together - Rudi Laerman

Boek 'Moving Together' werpt nieuw licht op hedendaagse dans

Het boek Moving Together werpt nieuw licht op de hedendaagse danswereld. Auteur Rudi Laermans combineert sociologische theorieën met dansstudies. Het boek wordt op 23 oktober gepresenteerd in het Kaaitheater in België.

Moving Together bestaat uit twee delen. In het eerste deel bespreekt Laermans choreografieën van choreografen als Anne Teresa de Keersmaeker en Meg Stuart. In het laatste deel interviewt Laermans dansers over de manier waarop zij samenwerken om een dansvoorstelling tot stand te brengen.

Publieke recensies van Moving Together

De feestelijke presentatie van Moving Together wordt ingeleid door danseres en choreograaf Eleanor Bauer. Laermans zal vervolgens zelf wat meer over zijn boek vertellen. Hierna zullen  choreograaf Ula Sickle en theaterwetenschapper Kristof van Baarle beiden een publieke recensie geven van het boek.

Rudi Laermans is hoogleraar sociologische theorie aan de Universiteit van Leuven in België. Hij doet onder andere onderzoek naar (post)moderniteit, kunstsociologie en hedendaagse dans. Moving Together verschijnt in de boekenreeks ‘Arts in Society’. Deze serie beschrijft de interactie tussen de maatschappij en culturele en artistieke praktijken.