Bijzondere voorstelling Not Punk, Pololo

De voorstelling Not Punk, Pololo is een voorstelling van Monika Gintersdorfer en Knut Klaßen. Deze voorstelling staat garant voor enorme verwarring en een grote lading energie. Het is een verfrissend en fysiek performancetheater met een bijzondere kijk op de Afrikaanse realiteit. Not Punk, Pololo is een mix van verschillende stijlen zoals disco, voguing en punk. Deze verschillende dansstijlen vloeien perfect in elkaar over. Het duo heeft niet veel nodig om iets groots te bereiken.

Pololo-beweging
Centraal in deze voorstelling staat het leven van de legendarische Ivoriaanse gangster John Pololo. John was in de jaren ’80 en ’90 een inspirator voor veel nieuwe straatcultuurbewegingen. Voorbeelden hiervan zijn dansbewegingen waarmee de bad boys, uitsmijters en krachtpatsers de dansvloer overheersten. Je kunt de Pololo-beweging vergelijken met de Amerikaanse gangster-rap. Waar de rap de Amerikaanse showbizz beïnvloede, deed de Pololo-beweging dit bij de Ivoriaanse showbizz. Tijdens de voorstelling zullen er dansers het podium betreden die ook een invloed hadden op de ontwikkeling van de Ivoriaanse showbizz. Het is tevens de eerste keer dat de voorstelling buiten Duitsland te zien is.

Diversiteit aan dansers en musici
Not Punk, Pololo bestaat uit een cast van achttien dansers en muzikanten die allemaal hun eigen bewegings- of muziekstijl hebben. Zo is er Franck Edmond Yao die al eerder te zien was in Rotterdam met het stuk Othello, c’est qui?.  Samen met Rochard Siegal, Ted Gaier en Thomas Wenzel dansen zij voornamelijk in de originele punk stijl. Daarnaast is danseres Cécilia Bengolea gespecialiseerd in de hedendaagse dansstijlen zoals twerking, crumping en voguing. Daar lijnrecht tegenover staat Paula Sanchez (oud danser van het Nederlands Dans Theater) en Magali Sander Fett die voornamelijk klassiek modern repertoire beheersen. Ook Gotta Depri (die al vaker met Gintersdorfer en KLaßen heeft gewerkt) danst mee in de voorstelling. De geweldige Hauke Heumann vertaalt voor iedereen van het Frans en Duits naar het Engels. De muziekkanten hebben ook allemaal hun eigen aandeel. Zo heeft zanger Shaggy Sharoof alleen een microfoon nodig om de zaal om te toveren tot een club en is Skelly de enige punker.

Not Punk, Pololo is een voorstelling met verschillende stijlen die je echt niet kunt missen. Meer informatie kun je vinden op de website van Festival De Keuze.

Meer inspiratie