Bijzondere samenwerking Dansgroep Amsterdam en Dansmakers

 Peter Missotten & Peter van TilDansgroep Amsterdam en Dansmakers hebben samengewerkt aan de bijzondere dansvoorstelling The New Factory dat op 1 februari 2013 in première gaat bij Dansmakers in Amsterdam. Beroemde choreograaf Michael Schumacher maakte een duet en choreograaf Guilherme Miotto maakte een stuk voor vier dansers. Beide choreografen werkten samen met videokunstenaar Peter Missotten. 

The New Factory

Michael Schumacher heeft internationaal gezien een grote reputatie op het gebied van dansimprovisatie. Hij maakte ook al vele stukken voor dansgezelschappen in binnen- en buitenland. Voor The New Factory maakte hij het duet My Favorite Parasite, met dansers van Dansgroep Amsterdam. Het stuk gaat over een opportunistische relatie tussen een man en een vrouw, waarbij de man en de vrouw van elkaar geven en nemen.

Braziliaanse danser en choreograaf Guilherme Miotto heeft stukken gemaakt voor onder andere het Nederlandse dansgezelschap T.R.A.S.H. en maakte voor The New Factory het kwartet AsGone. Bij dit stuk worden vier dansers geconfronteerd met projecties van henzelf. Er ontstaat een interessante botsing tussen de dansers en hun projecties.

Voor meer informatie, bekijk hier de website.Beeld: Peter Missotten & Peter van Til.