Bijscholing voor dansdocenten met choreografe Min Hee Bervoets

Danspunt LogoHet Belgisch steunpunt voor amateurdans Danspunt organiseert speciaal voor dansdocenten jazz, hedendaags, klassiek en/of modern een vierdaagse danszomerstage van 25 augustus tot en met 28 augustus. Tijdens deze stage krijg je de mogelijkheid tot bijscholing, om wat zaken op te frissen en natuurlijk om je collega’s te ontmoeten.

De eerste dag bestaat uit de lessen barre à terre en floorwork hedendaags. Tijdens de barre à terre les word je geobserveerd door een fysiotherapeut. Na afloop analyseer en bespreek je de les met hem en je leert de oefeningen op de grond te vertalen naar oefeningen die je staand kunt doen. Tijdens de les floorwork hedendaags ligt de nadruk vooral op het technisch correct uitvoeren van de oefeningen.

Op dag twee staat partnerwerk centraal. Eerst krijg je de techniek van het liften mee en daarna worden ideeën aangereikt voor je les: partnerwerk dat voor iedereen haalbaar is.

Dag drie staat in het teken van je eigen lessen. Het begint met een les technische aspecten voor een beginner en eindigt met diezelfde les, maar dan voor gevorderden. Naast techniek komen er ook choreografieën voorbij die verschillen per niveau, en die je kunt gebruiken voor je eigen lessen.

De laatste dag gaat helemaal over choreografie. Je krijgt tips om een choreografie sterker te maken en je gaat dieper in op het proces naar een choreografie. Deze les wordt gegeven door niemand minder dan Min Hee Bervoets! (choreografe in The Ultimate Dance Battle 2012).

Je kan je inschrijven voor de volledige stage, maar je kunt ook een dag kiezen. Je moet je vóór 15 augustus inschrijven. Kijk voor meer informatie op www.danspunt.be