Betoverend Italiaans theaterspektakel Kataklò komt naar stadsschouwburg Velsen

Betoverend Italiaans theaterspektakel Kataklò komt naar stadsschouwburg VelsenOp dinsdag 11 februari (20.15 uur) komt het atletisch danstheater Kataklò naar de Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden met een schitterende mix van acrobatiek, dans, mime, humor en lef! Met een voorliefde voor ongebruikelijke locaties, wonderlijke illusies en prachtige kostuums en lichtgebruik, zijn de shows van Kataklò innovatief, verrassend en dynamisch. Zo ook deze kleurrijke nieuwe theatershow ‘Puzzle’, die tot de allerlaatste minuut blijft boeien.

Kataklò: Dans als topsport

Het Italiaanse gezelschap maakt spektakelstukken voor in het theater en daarbuiten. Voor de Olympische Spelen in Sydney, de openingsceremonie van de Winterspelen in Turijn, de World Youth Day op het Sint-Pietersplein in Rome en voor het Edinburgh Fringe Festival, om maar iets te noemen. Al sinds de oprichting van Kataklò in 1995 begeleidt artistiek directeur en choreografe Giulia Staccioli (zelf Olympisch kampioen) het gezelschap. Op knappe wijze weet zij dans, sport en poëzie in één voorstelling te combineren. Geheim van haar wereldwijde succes is het inzetten van supergetrainde atletische dansers, die als topsporters van Olympisch niveau hun weg op het podium weten te vinden.

Dansvoorstelling Puzzle

In ‘Puzzle’ volgen de mooiste beelden elkaar op als in een onvergetelijke droom. Vol prachtige porties dans, acrobatiek, mime, humor en muziek. Net als in een puzzel is iedere compositie nauwgezet en vormt elk lid van het gezelschap een onmisbaar element in deze productie. Wervelend over het toneel of balancerend op fietsen en ski’s, desnoods opgevouwen in een piepklein doosje, laten de dansers jong en oud stil van verbazing achter in de theaterstoel.

Prijs: vanaf €36,25
Meer info: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789