Benefietvoorstelling van NDT dansers voor gezondheidszorg Myanmar

Switch Benefietvoorstelling van Nederlands Dans TheaterZaterdag 22 maart vindt in het Lucent Danstheater in Den Haag de jaarlijkse benefietvoorstelling van het Nederlands Dans Theater plaats, Switch. Op deze avond worden nieuwe choreografieën van dansers van het NDT 1 & NDT 2 gepresenteerd. Dit jaar komt de opbrengst de behandeling van Aids en HIV in Myanmar, voorheen Burma, ten goede. Kom kijken naar het choreografie talent van Jon Jole Olstad, Luna Mertens, en Xanthe van Opstal!

Switch ‘14

Tijdens het jaarlijks terugkerende Switch presenteren dansers van NDT 1 en NDT 2 hun choreografische vaardigheden. De Noorse Jon Ole Olstadt daagt zichzelf uit. Hij vind het erg spannend om te choreograferen voor het podium, maar tegelijkertijd ook fascinerend om een unieke atmosfeer te creëren. De Franse Luna Mertens, nieuw bij het NDT 2, maakt een solo voor zichzelf om haar eigen gevoelens te verkennen, interpreteren en presenteren. De jongste Van Opstal danser, Xanthe, werkt enthousiast aan een creatie voor haarzelf en collega Katerina van den Wouwer.

Benefietvoorstelling

Ieder jaar gaat de opbrengst van de avond naar een goed doel dat de dansers zelf uitkiezen. Dit jaar gaat de opbrengst naar een onderzoeksproject van de Nederlandse organisatie Medical Action Myanmar (MAM) en het Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD) met ondersteuning van ArtAids in Spanje. Deze samenwerking richt zich op de kwaliteitsverbetering van de behandeling van Aids en HIV die momenteel geboden worden in Myanmar. Naast financiële hulp zullen twee dansers van het NDT 1 deze zomer ook dans- en kunstlessen geven bij de MAM-kliniek in Myanmar.

Switch: leerschool voor NDT dansers

Door het voortouw te nemen en de avond helemaal zelf te organiseren, krijgen de dansers van het NDT de mogelijkheid om zich ook artistieke, gemeenschappelijke en administratieve verantwoordelijkheden eigen te maken, zoals ontwikkeling, design, fotografie, en budgettering. Deze ervaring is een mooie kans voor de dansers om zich breder te ontwikkelen en bereidt hen voor op carrière veranderingen in de toekomst.

Kaarten zijn € 35,- en kunnen worden gereserveerd bij Bespreekbureau van het Lucent Danstheater (+31 70 88 00 333) of via de website van het NDT (www.ndt.nl). Je kunt Switch’14 ook volgen op Facebook: www.facebook.com/switchbyndtdancers