Beleef Indiase dans in Den Haag

Door de ogen van mijn stad. Foto KorzoKomend weekend vindt het Internationaal India Dans Festival plaats in Den Haag. Dit is het begin van een hele maand waarin de Indiase cultuur centraal staat. Er zijn tijdens het festival verschillende dansworkshops te volgen, waaronder Bollywood, Urban Indian en moderne dans.

Zaterdag 1 oktober kan je een workshop Bollywood-dansen volgen. Ook is er een workshop Kalaripayattu. Deze oude Indiase vechtsport wordt gecombineerd met hiphop. 's Avonds is er zelfs een heuse Indian Dance Battle.

Op zondag is er een dansworkshop Bharatanatyam, een klassieke Indiase dans. Tevens is er een debat over de ontwikkelingen van de Indiase dans in Nederland. Hoogtepunt van de zondag is de voorstelling Door de ogen van mijn stad van choreografe Kalpana Raghuraman in samenwerking met Korzo Producties. Twintig Haags Hindoestaanse dansers doen mee in deze succesvoorstelling. 's Avonds is er werk te zien van twee jonge Brits-Indiaanse dansers tijdens de voorstelling New India.