Bekijk dansfilms in winkeletalages tijdens BodyTalks

BodyTalksVanaf vrijdag zal het centrum van Maastricht omgetoverd worden tot een podium voor de videokunsttentoonstelling BodyTalks. In etalages van winkels en in een aantal kunstinstellingen worden een maand lang 23 kunst- en dansfilms vertoond.

De werken die Stichting Viewmaster en Cinedans hebben geselecteerd voor BodyTalks zijn niet alleen van gerenommeerde makers, ook jonge filmmakers en kunstenaars hebben een kans gekregen. In alle geselecteerde werken staat het bewegend lichaam centraal. De films geven een beeld van hoe dans een taal kan zijn. Tijdens BodyTalks krijgt de bezoeker of willekeurige passant een beeld van de kracht en reikwijdte van non-verbale communicatie als choreografie.

Tijdens de Nederlandse Dansdagen, op 7 en 8 oktober, kun je begeleid op pad langs de etalages waar de films vertoond worden. De Nederlandse Dansdagen biedt je comfortabel schoeisel en een drankje, waarna je met een gids de Maastrichtse straten in gaat.

Op 13 is er een filmavond waarbij in Lumière Cinema acht verschillende dansfilms vertoond worden. De hoofdfilm van de avond is The Co(te)lette Film, een registratie van de gelijknamige dansvoorstelling. Op 14 oktober organiseert Stichting Viewmaster een symposium met als thema de positie van het lichaam in beeldende kunsten, dans, media en openbare ruimte.

Vanaf 30 september tot en met 23 oktober zijn de kunst- en dansfilms van BodyTalks te zien aan de Brusselsestraat en de Grote Gracht in Maastricht.