Bekendmaking beschermheer en artistiek adviseur

Hans van Manen. Beeld door Erwin OlafOp donderdag 27 juni 2013 om 20.00 uur is officieel bekendgemaakt dat Hans van Manen, choreograaf en ambassadeur van de dans, de titel ´beschermheer´ van de Nationale Balletacademie heeft geaccepteerd. Ook is er bekendgemaakt dat Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet, heeft ingestemd met de positie van ´artistiek adviseur´ van de Nationale Balletacademie. Na deze bekendmaking is de première van de eindvoorstelling Dansers van Morgen.

Eerbetoon aan Hans van Manen

De officiële titels werden bekendgemaakt door Christopher Powney, de artistiek leider van de Nationale Balletacademie. Als eerbetoon aan de nieuwe beschermheer werd de eindvoorstelling Trois Gnossiennes van Hans van Manen opgevoerd. Dit is een van de meest populaire choreografieën die hij heeft samengesteld.

Première dansvoorstelling Verge

Ook is er na de bekendmaking van de titels de première van de choreografie Verge van Ted Brandsen. Deze choreografie is op speciaal verzoek van Christopher Powney samengesteld en wordt opgevoerd door vier studenten die na de zomer bij de nieuwe Junior Company van Het Nationale Ballet zullen toetreden. Dit geeft de studenten een kans zich te bewijzen in hun talent. Ook heeft Brandsen de studenten beter leren kennen tijdens de samenwerking. De choreografie van Verge heeft als uitgangspunt dat dans mensen kan samenbrengen.

Meer informatie is te vinden op de website van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.