Beat The Best: professionele talentenshow

Beat The Best foto Mike van den ToornVanaf zaterdag 18 augustus is op RTL4 het nieuwe programma Beat The Best te zien. Een talentenshow waar het draait om drie kunstvormen: theater, muziek en dans. De competitie tussen deze verschillende genres is alleen bedoeld voor de allerbesten in hun vak. Dit betekent dat er geen ruimte is voor amateurs en je als kijker dus alleen professionele acts ziet.

De jury bestaat uit Angela Groothuizen (jury zang), Jeroen van Koningsbrugge (jury variété) en Timor Steffens, bekend van SYTYCD seizoen 1 (jury dans). In iedere show zie je negen acts en de juryleden beoordelen na elk optreden of deze act de beste in hun categorie is. Als dat het geval is, mag de act plaatsnemen op de Hotseat. Van alle acts die aan het eind van de avond op de Hotseat zitten, bepaalt het publiek wie door gaat naar de finale.

De finale vindt plaats op 14 september in Theater Carré. De uiteindelijke winnaar wint de hoofdprijs van € 50.000. De presentatie van Beat The Best wordt verzorgd door Chantal Janzen en Gordon.