Op zoek naar de transformatie van “ik” naar “wij”

Beantwoord de vraag ‘wat wéét ik nou echt?’ voor choreograaf Bill T. Jones

‘Gefragmenteerde tijden’, zo noemt de Bill T. Jones de periode waarin we leven, met haar toenemende polarisatie en meningsverschillen. In Deep Blue Sea, de nieuwste voorstelling van deze Afrikaans-Amerikaanse choreograaf, had hij met honderd mensen op het podium willen dansen, op zoek naar de transformatie van “ik” naar “wij”. Nu zoekt hij een online oplossing en jij kan helpen!


Project I know

Honderd mensen met honderd verschillenden meningen en gedachten, die Bill de vraag had willen stellen: wat wéét je nou écht? Nu social distancing de norm is, stelt hij het publiek deze vraag online: Vanuit je diepste gevoel en volste overtuiging, wat wéét je? Voor het online project I Know nodigt Bill T. Jones iedereen uit om een korte video (maximaal 30 sec) op te nemen, waarin je deelt wat je écht weet, uitgedrukt in woorden én gebaren. Deze individuele filmpjes die allen starten met de woorden “I know..,” worden verzameld en door filmmaker Ruben van Leer omgezet in een visuele mozaïek, als een bevestiging van een groter, gezamenlijk weten. Aan het eind van dit project is er dus een grote catalogus aan gedeelde kennis, met inbreng van mensen over de hele wereld. 

Meedoen

Sluit je aan en jouw kennis op een creatieve manier. Uploaden van de video kan tot 21 juni. Ga naar de website en volg Bill’s instructies. 

Meer inspiratie