Basiscursus choreografie: dans maken

WISPER en Danspunt komen aankomende winter met een cursus choreograferen. Tijdens deze cursus leer je dans te maken vanuit de basisprincipes van choreografie. De cursus wordt gegeven door Filip van Huffel en duurt van november 2014 tot maart 2015.

Programma

In deze cursus verwerf je inzicht in het maakproces van een dansvoorstelling. Je krijgt zicht op het maken van choreografieën in de stijlen waar je zelf het meeste affiniteit mee hebt. Vanuit praktische werkmethoden worden choreografische hulpmiddelen aangeboden. Er worden verschillende werkmogelijkheden voorgesteld om te choreograferen.

Naast het zelf creëren werp je ook een blik op het maakproces van verschillende bekende choreografen. Via onderzoek, oefeningen en opdrachten doe je kennis en inzicht op over verschillende invalshoeken en mogelijkheden bij het werken aan een dansvoorstelling. Ook wordt er veel aandacht geschonken aan de communicatieve vaardigheden die belangrijk zijn als choreograaf.

Filip van Huffel

Filip van Huffel begon zijn danscarrière toen hij 18 jaar was. Hij ontwikkelde zich vooral in klassiek en modern ballet. Als choreograaf heeft hij heel Europa rondgereisd om voor grote dansgezelschappen voorstellingen op de planken te krijgen.

Klik hier voor meer informatie over de cursus.