dans, barbie, ballerina, yuan yuan tan, shero, inspiring women,

Barbiepop geïnspireerd op ballerina Yuan Yuan Tan

Als onderdeel van de shero barbiecollectie, bestaande uit vrouwelijke rolmodellen, volgt na de Firebird pop van ballerina Misty Copeland een nieuwe barbiepop geïnspireerd op ballerina Yuan Yuan Tan. De shero collectie eert baanbrekende, sterke vrouwen die een voorbeeldfunctie vervullen.

Droom groot en geef niet op

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel erkent de prestatie van Tan als de eerste in China geboren danseres om een ​​hoofdrol te spelen in een groot Amerikaans balletgezelschap. De unieke barbiepop toont Tan dan ook als witte zwaan in het klassieke ballet Het Zwanenmeer. "Ik ben ongelooflijk vereerd deel uit te maken van deshero-collectie," vertelde Tan aan de San Francisco Chronicle. "Het is belangrijk voor mij dat jonge meisjes weten dat ze alles kunnen worden wat ze willen zijn. Dat ze groot moeten dromen en nooit opgeven!"

De inspiring women barbie collectie 2018

Andere barbiepoppen uit de shero barbiecollectie, sinds kort gedoopt tot de inspiring women barbiecollectie, zijn onder andere snowboardlegende Chloe Kim, Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins en gerenommeerd chef Hélène Darozze. Mattel inc. kondigde begin 2018 de nieuwe lichting shero’s aan, met rolmodellen Frida Kahlo, Amelia Earhart en Katherine Johnson, de NASA-pionier, wiens verhaal de film Hidden Figures inspireerde. Wil je meer weten over deze inspiring women-collectie met vrouwelijke rolmodellen? Bekijk de website van Barbie.

Meer inspiratie