Balletvoorstelling Giselle 27 januari in Nederlandse bioscopen

De Cubaanse balletdanser Carlos Acosta en de Russische ballerina Natalia Osipova zijn maandag 27 januari op het witte doek te bewonderen. Dan is de balletklassieker Giselle wereldwijd in de bioscoop te zien.

Carlos Acosta en Natalia Osipova dansten de dansvoorstelling Giselle in Londen, op het beroemde Covent Garden podium. Giselle is een hartverscheurend verhaal over bedrog en vergeving, bovennatuurlijke krachten en een liefde die de dood overstijgt.

Geslaagde dansvoorstelling

Het verhaal en de choreografie zijn een geslaagde combinatie voor Giselle, maar ook Acosta en Osipova laten zien dat ze beiden hun strepen hebben verdiend in de danswereld. Het decor draagt ook zijn steentje bij: de eerste akte is gevuld met historische details en een landelijk kleurenpalet terwijl de tweede akte een tegenstelling schetst door een witte wereld neer te zetten.

Informatie

De film wordt alleen vertoond in Royal Opera House bioscopen, die opera’s en balletten vanuit het Londense Royal Opera House vertonen. Tickets voor Giselle zijn alleen te bestellen via hun website en aan de kassa van de bioscopen.