Balletuitvoering De Notenkraker 12 december in Nederlandse bioscopen

Logo De Notenkraker 2013Het duurt nog even voor het kerst is, maar wie binnenkort in de kerstsfeer wil komen doet er goed aan donderdag 12 december in de agenda te noteren. Dan wordt Peter Wrights productie van het klassieke ballet De Notenkraker in bioscopen door heel Nederland vertoond.

Choreograaf Peter Wright werkte in 1984 aan zijn eigen uitvoering van De Notenkraker. Deze was gebaseerd op die uit 1982, welke geschreven was voor The Royal Ballet uit Londen. Twee jaar later werd Wrights productie opgevoerd in het Royal Opera House in Covent Garden.

De kleurrijke energie waarmee The Royal Ballet De Notenkraker opvoert past goed bij de decors van televisie, theater- en filmdesigner Julia Trevelyan Oman. Op 12 december 2013 krijgt de jongere generatie de kans kennis te maken met de balletklassieker, terwijl de ouderen de ervaring opnieuw kunnen beleven.

Informatie

De film wordt alleen vertoond in Royal Opera House bioscopen, die opera’s en balletten vanuit het Londense Royal Opera House vertonen. Tickets voor De Notenkraker zijn alleen te bestellen via hun website en aan de kassa van de bioscopen.