Balletten van heropend Bolshoi Theater in de bioscoop

Bolshoi Theater. Foto WilliamborgHet Bolshoi Theater in Moskou beleeft vanavond de officiële heropening met een galavoorstelling. Deze show zal live te volgen zijn via de Nederlandse tv en op Youtube. Ook zijn er dit seizoen vier balletten live in de bioscopen te zien.

Het Bolshoi Theater kende zijn hoogtijdagen in de negentiende eeuw, maar ten tijde van de Sovjet-Unie werd het theater gestript van alle weelde. De renovatie was er dan ook op gericht om het theater te herstellen in de stijl van de negentiende eeuw. De hele klus duurde maar liefst zes jaar en kostte in totaal 500 miljoen euro.

Ter ere van de heropening van het Bolshoi Theater worden er dit seizoen een aantal klassieke balletten opnieuw opgevoerd. Deze voorstellingen worden opgenomen met tien HD camera's, zodat ze ook in de bioscoop te bekijken zijn. In Nederland zijn er zestien bioscopen die de balletten uit zullen zenden.

Op 20 november zal The Sleeping Beauty in de bioscoop te zien zijn. Op 19 december zal een herhaling van The Nutcracker uit 2010 uitgezonden worden. Le Corsaire wordt op 11 maart wel weer live vertoond en The Bright Stream op 29 april. Het laatste ballet van het seizoen dat in de bioscopen wordt uitgezonden is Raymonda op 24 juni. Meer informatie over de balletuitzendingen vind je op pathe.nl of cinemec.nl.