Balletklassieker Het Zwanenmeer in een nieuw jasje

Balletklassieker Het Zwanenmeer in een nieuw jasje. Beeld via Lonneke van Leth Choreografe Lonneke van Leth presenteerde in februari 2012 haar bijzondere, multidisciplinaire versie van de balletklassieker Het Zwanenmeer. Door het grote succes zal deze voorstelling met als subtitel Siegfried en Odette van 18 t/m 21 december opnieuw te zien zijn in de Fokker Terminal in Den Haag. 

Siegfried en Odette

Het Zwanenmeer is één van de meest beroemde klassieke balletten uit de 19e eeuw. In de loop der jaren hebben veel klassieke en moderne choreografen een eigen draai aan het verhaal gegeven. Van Leth stak dit klassieke verhaal samen met componist Eef van Breen en beeldend kunstenaar Vincent de Kooker in een nieuw, modern jasje. Zij wilde hierbij de nadruk leggen op de laatste wanhoopsdaad in het verhaal, namelijk de verdrinking van Siegfried en Odette.

Bij deze voorstelling nemen vijftig zangers, musici en steltenlopers en zesentwintig dansers de bezoeker mee naar een bijzondere wereld. De Fokker Terminal biedt 2000m2 aan speelruimte, waardoor dans, composities, grootse beeldprojecties en kunstinstallaties voldoende ruimte krijgen.

Voor meer informatie, bekijk hier de website.